1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Σύνδεση χρηστών

Προιόντα

Ωράριο Βασ. Όλγας

Δευτέρα 09:00-14:30
Τρίτη 09:00-14.30 17:00-20:00
Τετάρτη 09:00-14:30
Πέμπτη 09:00-14:30 17:00-20:00
Παρασκευή 09:00-14:30 17:00-20:00
Σάββατο 09:00-14:30
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Βρείτε μας στο Facebook!

Λόγοι που πηγαίνει αργά το Computer

Το κείμενο απευθύνεται περισσότερο σε τεχνικούς. Πηγή των πληροφοριών είναι η εμπειρία μας και τεχνικά site του internet. Ο καθένας εφαρμόζει τις πληροφορίες με δική του ευθύνη. Εμείς προτείνουμε να απευθυνθείτε στο computer service μας για να λύσετε το πρόβλημά σας.Έμπειροι τεχνικοί θα σας καθοδηγήσουν και θα σας προτείνουν λύσεις για το πρόβλημά σας ή ο,τι άλλο αντιμετωπίζετε στον υπολογιστή σας , είτε είναι σταθερός είτε είναι φορητός ή netbook.Παρακάτω αναφέρουμε διάφορα προβλήματα που κάνουν τον υπολογιστή μας αργό ή να δυσλειτουργεί.

 • Ιοί και spyware. Τα  ‘δωρεάν’ antivirus δεν είναι η καλύτερη λύση για το computer σας. Καλό είναι κάθε τόσο να κάνουμε  ένα σκανάρισμα για ιούς και spyware. Ελέγχουμε το task manager και το msconfig και τερματίζουμε ύποπτα προγράμματα. Χρησιμοποιούμε κάποια utilities για  spyware. Ελέγχουμε τη registry στον τομέα εκκίνησης.
 • Ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται. Η υπερθέρμανση μπορεί να είναι από τη σκόνη που έχει σωρευτεί και δεν αφήνει να λειτουργήσει και να ψύξει σωστά ο ανεμιστήρας, μπορεί να χάλασε ο κινητήρας του ανεμιστήρα, ή το ρουλεμάν - έδρασή του και δεν κινείται σωστά. Απαιτείται καθάρισμα εσωτερικά στο computer με πεπιεσμένο αέρα, αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας, και πιθανή αντικατάσταση του ανεμιστήρα. Υπάρχουν utilities που ελέγχουν τη θερμοκρασία του επεξεργαστή του computer για όσους θέλουν να το προχωρήσουν και άλλο το θέμα.
 • Ελατωματική μνήμη. Έχουν τύχει περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν εμφανίζεται ούτε στα διαγνωστικά προγράμματα, ή εμφανίζεται μετά από πολύ ώρα ( υπερθέρμανση). Είναι εμφανές όμως όταν η αλλαγή της μνήμης στο computer λύνει το πρόβλημα. Ενδεχόμενα τσιπάκια μνήμης διαφορετικά που δεν συνεργάζονται καλά. Και η λίγη μνήμη στο computer είναι επίσης ένα πρόβλημα, διότι οι συνεχείς αναβαθμίσεις του λειτουργικού, φτάνουν σε σημείο το computer να είναι πια λίγη η μνήμη που είχε.
 • Πρόβλημα σκληρού δίσκου. Μια δυσλειτουργία του σκληρού δίσκου είναι συχνά το προμήνυμα ότι ο δίσκος θα πάψει να λειτουργεί σύντομα. Περιοδικά κάποιοι θόρυβοι "τακ-τακ" πρέπει να σας βάζουν σε υποψίες. Ο έλεγχος μπορεί να εμφανίσει bad sectors ή όχι. Ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι οι μπλέ οθόνες, ή η αποτυχία στο ξεκίνημα του λειτουργικού. Έχει τύχει περίπτωση που απλά ο δίσκος (το computer) πήγαινε αργά, χωρίς άλλα συμπτώματα. Η εμπειρία του τεχνικού εντοπίζει το πρόβλημα και η επιβεβαίωση είναι η λύση που δίνεται.
 • Ρυθμίσεις Bios. Συνήθως οι ρυθμίσεις στο bios του computer είναι οι προκαθορισμένες. Ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να βελτιώσει ενδεχόμενα κάποια θέματα. Μπορούμε να δούμε τις προτάσεις του κατασκευαστή της μητρικής του computer.
 • Ασυμβατότητα σκληρού δίσκου και controller. Συνήθως στα παλιότερα συστήματα με σκληρό τύπου ΑΤΑ. Ένα λάθος καλώδιο μπορεί να έκανε τη διαφορά, ή η ρύθμιση του controller.
 • Υπηρεσίες των Windows που δεν χρειαζόμαστε. Το ελέγχουμε στο msconfig ή στη διαχείριση  Υπηρεσιών. Φαίνονται στο task Manager.
 • Μια επεξεργασία που κόλησε. To ελέγχουμε στο Task Manager. Βλέπουμε ποια διεργασία καταναλώνει ισχύ από τον επεξεργαστή και την τερματίζουμε. Ενδεχόμενα να χρειάζεται επανεκκίνηση του υπολογιστή.
 • Ανάγκη ανασυγκρότησης του σκληρού δίσκου.  Η συνεχής λειτουργία του συστήματος, το σβήσε – γράψε και οι αλλαγές στα αρχεία, οδηγούν σε μια κατάσταση όπου πολλά αρχεία είναι κατακερματισμένα, δηλ γραμμένα σε πολλά κομμάτια σε διάφορα σημεία του σκληρού δίσκου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ανάγνωση αυτών των αρχείων. Το πρόβλημα λύνεται με την ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου. Αν πάμε να την κάνουμε ενδεχόμενα να βρεθούμε μπροστά στο άλλο πρόβλημα: γεμάτος σκληρός δίσκος. Ή τον αδειάζουμε ή τον αλλάζουμε. Είναι σκόπιμο να υπάρχει ένα 25% του σκληρού δίσκου  ελεύθερο. Εδώ να θυμίσουμε το σβήσιμο των προσωρινών αρχείων, ή των αρχείων με κατάληξη .chk. κ.α.
 • Εφαρμογές στο παρασκήνιο. Συνήθως φαίνονται δεξιά στη μπάρα των windows. Τις θέλουμε όλες αυτές τις εφαρμογές; Αφαιρούνται από το msconfig ή από τον τομέα εκκίνησης της registry.
 • Συνδυασμός  των προηγούμενων ή άλλοι λόγοι.

 Το κείμενο γράφτηκε από τον κ. Θεόδωρο Κιστογλίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ.